15 septembrie – Ziua Internationala de Lupta Impotriva Limfomului

ASOCIATIA BOLNAVILOR CU LIMFOM a fost infiintata in anul 2008 cu sprijinul Societatii Romane de Hematologie si al unor pacienti care au suferit de limfom. Asociatia isi propune sa vina in sprijinul pacientilor care sufera  de limfom si leucemie prin cresterea nivelului de cunostinte despre aceasta boala pentru a recunosate semnele si simptomele, ceea ce ar duce  la o depistare timpurie a bolii si la posibilitatea inceperii tratamentului la timp.

Este foarte important ca publicul general  sa cunoasca simptomele limfomului si cum afecteaza el viata a mii de oameni in lume.

Pacientul cu limfom sau leucemie are nevoie de sprijin atat din partea personalului medical cat si a familiei, prietenilor sau a altor pacienti care au trait aceeasi experienta.

Prin intermediul acestei Asociatii pacientii au posibilitatea sa intre in legatura unii cu altii, sa-si impartaseasca experientele care sa ii ajute sa traiasca o viata cat se poate de normala si nu in ultimul rand sa cunoasca drepturile pacientului.

In fiecarea an Asociatia organizeaza intalniri ale pacientilor cu limfom pentru a sarbatori ”Ziua Internationala a Limfomului” care se organizeaza intotdeauna pe data de 15 septembrie.

Descarca Dictionar util despre limfom