Laringita

Despre LaringitaLaringita reprezinta inflamatia mucoasei laringelui. Inflamatia sau iritarea corzilor vocale determina distorsionarea sunetelor. Prin urmare vocea suna ragusit, iar uneori abia aringita reprezinta inflamatia mucoasei laringelui.

Semne si simptome: raguseala, jena sau durere in gat, nevoie permanenta de a curata gatul. Acestea variaza in functie de severitatea inflamatiei. In infectiile severe pot aparea febra, disfagia, dispneea (dificultate in respiratie).

Laringita poate fi acuta sau cronica.

Laringita acuta este de obicei de natura virala si se vindeca fara tratament. Poate apare frecvent si in urma altor boli (gripa, pneumonie, raceala obisnuita).

Laringita cronica este deteminata de: iritatia constanta datorata consumului de alcool, fumat intensiv, boala de reflux gastro-esofagian. Raguseala si pierderea vocii poate fi determinata si de: vorbitul sau cantatul excesiv, alergii, inhalarea de substante iritante. Cel mai important semn al laringitei este raguseala, care variaza in functie de gravitatea infectiei sau iritatiei. Daca aceasta persista mai mult de 5-7 zile si este insotita si de alte simptome, trebuie sa va adresati medicului.

Mai multe informatii despre Laringita gasiti aici