Trecerea la ora de vara ne poate afecta, dar nu pe termen lung

Spital in Romania

foto clujust.ro

În general, trecerea la ora de vară, îi poate afecta, pe termen scurt, pe oamenii sănătoşi şi tineri, dar, în cazul unor persoane cu anxietate şi depresie şi al vârstnicilor, problemele pot fi de mai mare durată.

“Cei mai mulţi dintre noi ne adaptăm repede ceasul biologic la această trecere şi o asimilăm cu o senzaţie pozitivă, respectiv cu venirea verii, mai mult soare, mai multă lumină… Totuşi,  cercetările spun că persoanele care suferă de anxietate şi depresie ar putea simţi un disconfort crescut ca urmare a acestei modificări”, a declarat pentru News.ro  dr. Cătălin Luca, psiholog clinician prinicpal.

România trece duminică la ora oficială de vară, ceasurile vor fi date înainte cu o oră la 03.00, care va deveni 04.00, iar 26 martie va fi cea mai scurtă zi din 2017.

În acest an, ora de vară se aplică din 26 martie până în noaptea de 28 spre 29 octombrie, când se va reveni la ora oficială de iarnă. Duminică, 26 martie, când ceasurile vor fi date înainte cu o oră, va fi cea mai scurtă zi din an.

Din 26 martie până în 29 octombrie, perioada orei de vară, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de trei ore.