ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

Ministerul Sănătăţii sărbătoreşte pe 14 mai Ziua Naţională a Transplantului în România, fiind un prilej de conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţi.

Programul Naţional de Transplant este unul dintre cele mai importante programe implementate de către Ministerul Sănătăţii, aflat în coordonarea Agenţiei Naţionale de Transplant.

Faptul că, de la înfiinţarea programului şi până în prezent, au fost realizate peste 3500 proceduri de transplant, iar numărul donatorilor a crescut de la un an la altul, înseamnă că eforturile autorităţilor din domeniul sanitar, dar şi ale societăţii civile pentru conştientizarea importanţei transplantului şi pentru dezvoltarea acestui sector sunt recunoscute.

Ministerul Sănătăţii intenţionează dezvoltarea acestui domeniu şi îmbunătăţirea activităţii Agenţiei Naţionale de Transplant.

De asemenea, tot pentru optimizarea programului, Ministerul Sănătăţii se află în faza de avizare a criteriilor de acreditare a unităţilor care efectuează proceduri de transplant.