Ministrul Sănătății a vizitat în această dimineață Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”

Bucureşti, 26-02-2016 – Patriciu ACHIMAȘ CADARIU, ministrul Sănătății a vizitat în această dimineață Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, acolo unde s-a interesat de starea de sănătate a copiilor internați și a discutat cu părinții acestora și personalul medical.

Medicii din unitatea sanitară l-au informat pe ministru că, în prezent, mai sunt internați 7 copii cu sindrom hemolitic uremic din cauza faptului că unuia dintre copiii care ieri era depistat cu E.coli enterohemoragic i s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic uremic. Este vorba despre copilul de 1 an și 4 luni din Pitești internat în cursul zilei de 24 februarie 2016.

Un copil dintre cei 7 copii este cu propunere de a se externa în cursul zilei de astăzi, iar copilul care ieri se afla internat în secția de terapie intensivă (ATI) va fi transferat la secția de nefrologie.

În acest moment, au rămas în dializă 3 copii, iar alți trei sunt în tratament fără dializă.

Ministerul Sănătății recomandă populației să asculte sfatul medicilor și să respecte măsurile de prevenție, în special păstrarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Este recomandată achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Ministerul Sănătății se află în contact permanent cu reprezentanții ANSVSA care în prezent efectuează controale.

Comunicat de presă

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII