Observarotul Roman de Sanatate: 122.423 de chestionare de satisfactie completate de pacientii romani in perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018

Spital in Romania

foto clujust.ro

Observatorul Roman de Sanatate a analizat cele 122.423 de chestionare de satisfactie completate de pacientii romani in perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018, la externare, prin SMS si formular web, prin intermediul mecanismului de feedback al Ministerului Sanatatii.

Potrivit raportului, 21% dintre spitale arata zero interes pentru parerea pacientilor. In cazul acestora nu a fost completat nici macar un chestionar de satisfactie.

Peste o cincime dintre pacientii internati sunt nemultumiti sau foarte nemultumiti de curatenia din spitale, iar peste o cincime au fost nevoiti sa isi cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii in perioada internarii in spital. Unui numar de 4.798 de pacienti li s-au solicitat bani sau atentii de catre personalul medical (3,92% din totalul pacientilor care au raspuns chestionarului), in timp ce 8 pacienti din 10 sunt multumiti sau foarte multumiti de activitatea si implicarea medicului care i-a ingrijit, arata raportul al Observatorului Roman de Sanatate.