Premiile Galei Sănătății 2014

Personalități ale lumii medicale și ale societății civile au fost premiate în cadrul celei de a V-a ediție a Galei Sănătății, care a avut loc la Palatul Parlamentului, potrivit AGERPRES.

În cadrul galei au fost decernate trei premii la fiecare secțiune de concurs — cea mai dinamică societate medicală, cea mai implicată asociație de pacienți, cel mai performant management medical public, cel mai bun jurnalist pe sănătate, afirmare medicală internațională, implicare în proiecte de cercetare, cardiologul anului, studentul anului, cel mai popular cadru didactic al anului, dar și premii speciale.

Printre premianți amintim la prima categorie — cea mai dinamică societate medicală — pe prof. Maria Puiu, președintele Societății Române de Genetică Medicală — locul 3, Radu Ionuț Toader, președintele Societății Studențești de Chirurgie din România — locul 2, dr. Cristina Moldovan, președintele Societății Medicilor din colectivităților de copii și tineri—locul 1, la categoria cea mai implicată asociație de pacienți trofeele au fost decernate — Asociației de pacienți din Giurgiu (locul 3), Asociației de îngrijire pacienți de tuberculoză (locul 2) și Asociația pentru bolnavii de cancer (locul 1).

Pentru cel mai performant management medical public juriul Galei a acordat premii lui Adrian Secureanu, manager Spitalului Clinic Malaxa, Adrian Străinu Cercel, presedinte al Senatului UMF ‘Carol Davila’, manager general al Institului de boli infectioase ‘Prof. dr. Matei Bals’, Nicolae Suciu, directorul Spitalului Polizu din Capitala, si director al Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului .

La categoria cel mai bun jurnalist pe sănătate au fost premiați Marilena Frâncu, redactor Societatea de Radio, Eugenia Foarfecă—PrimaTv, Andreea Archip—TVR și conf.dr. Corneliu Zaina — colaborator permanent la Viața medicală.

Premiile speciale au fost oferite dr.Ștefan Firon, promotor al medicinei integrate în România, prof. dr. Silviu Constantinoiu, Spitalul Clinic ‘Sf. Maria’, prof dr. Radu Rădulescu, Adrian Secureanu, prof dr Ovidiu Marcel Moisa-Spitalul de Obstretică și ginecologie Panait Sârb și Sorin Oprea—comunicatemedicale.ro.

 

Gala a fost organizată de Sănătatea Media Group în parteneriat cu Primăria Sectorului 5.