Ziua Internaţională a Sindromului Dravet

Carte Alex, Supermov şi furtuna electricăAsociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare lansează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Sindromului Dravet, marcată în întreaga lume pe 23 iunie, o carte dedicată copiilor cu epilepsie, precum şi părinţilor şi prietenilor lor.

Cartea, intitulată „Alex, Supermov şi furtuna electrică”, prezintă povestea unui băieţel pe nume Alex, în vârstă de 6 ani, căruia îi place culoarea mov, dar care locuieşte cu mama şi tatăl său într-un oraş unde nu foarte multe lucruri sunt colorate astfel. Uneori, Alex nu se simte bine – are o criză de epilepsie, adică un scurt episod de furtună electrică neobişnuită în creier, şi în astfel de momente îl are alături pe Supermov, prietenul lui care îşi dă jos pelerina de supererou şi o aşează pe umerii lui Alex ca să îşi recapete puterile.

Textul cărţii este semnat de Vero Turza, iar ilustraţiile au fost realizate de Mihaela Paraschivu.

Împreună cu cartea, va fi lansată şi păpuşa Supererou, o reprezentare a personajului Supermov realizată de firma Sere Rocas din materiale certificate conform standardelor europene şi cu umplutură hipoalergenică.

 

Mai multe detalii aici