Ce investigaţii vor fi incluse în pachetul de bază de servicii medicale, de la 1 aprilie Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/investigatiile-scumpe-de-care-poti-beneficia-de-la-1-aprilie-daca-esti-asigurat-la-sanatate_97409.html#ixzz3TUn9aTsM

CT buco-maxilo-facial nativ şi cu substanţă de contrast, CT mastoidă, CT sinusuri, CT hipofiză cu substanţă de contrast, RMN sinusuri, colangiografia RMN sunt investigaţiile de înaltă performanţă, incluse din acest an în pachetul de bază, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015.

Tot de la 1 aprilie 2015, următoarele examinări histopatologice şi citologice vor fi cuprinse în pachetul de servicii medicale de bază: examen histopatologic procedură completă HE (unul-trei blocuri şi patru-şase blocuri); examen histopatologic procedură completă HE şi coloraţii speciale (unul-trei blocuri şi patru-şase blocuri), teste imunohistochimice, citodiagnostic spută prin incluzii la parafină (unul-trei blocuri), examen citologic cervico-vaginal Babeş-Papanicolau, citodiagnostic lichid de puncţie.

Mai multe detalii despre noile modificari gasiti aici.