Setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă transmis catre Ministerului Educației

Bucureşti, 28-02-2016 – Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu a anunțat astăzi că, specialiștii Ministerului Sănătății au definitivat setul de măsuri și recomandări privind normele de igienă, normele de comportament în colectivități și educație sanitară care va fi diseminat în unitățile școlare, prin inspectoratele școlare.

“Am transmis deja documentul reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătății s-a aflat astăzi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” din Capitală, unde a verificat evoluția stării de sănătate a copiilor internați și a discutat cu cadrele medicale.

În prezent, în unitatea sanitară bucureșteană sunt internați tot 6 copii cu diagnosticul sindrom hemolitic uremic (SHU). Nu a mai existat nicio internare nouă cu acest diagnostic.

Starea de sănătate a copilului internat în secția de terapie intensivă(ATI) este în continuare gravă, dar stabilă. Copilul este supus procedurilor de dializă peritoneală și urmează tratament specific, dar  nu este intubat.

Ceilalți 5 copii  se află în continuare internați pe secția de Nefrologie,  2 dintre ei făcând dializă peritoneală.

Ministrul Sănătății a mai declarat că așteaptă rezultatele anchetelor aflate în desfășurare și, suplimentar rezultatele controalelor ANSVSA. Specialiștii Ministerului Sănătății acordă tot sprijinul reprezentanților din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor,  pentru identificarea cauzelor de origine alimentară care au dus la îmbolnăvirile din ultima perioadă.

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate Institutului Național de Sănătate Publică un număr de 7 de cazuri de boală diareică acută, fără SHU.

Comunicat de presă
Ministerul Sanatatii