Un tip de anticonceptionale va fi retras de pe piata, in Franta

Agenţia naţională franceză pentru siguranţa utilizării medicamentelor (ANSM), organism pentru controlul medicamentelor aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii din Franta, a anuntat o “procedură de suspendare a autorizării de comercializare” a unui tip de anticonceptionale fabricat de compania germana Bayer.

 “Toate loturile vor fi retrase de pe piaţă”,  a declarat profesorul Dominique Maraninchi, director general al ANSM, care a sfătuit pacientele care utilizează această pilulă să nu îşi întrerupă tratamentul imediat şi să îşi contacteze medicul. Anticonceptionalele “Diane 35 vor fi retrase de pe piaţă în următoarele trei luni în Franţa, dupa raportarea a 125 de cazuri de tromboză şi patru decese “imputabile unei tromboze venoase legate de Diane 35″ în cursul ultimilor 25 de ani.

Prescrisă în prezent pentru 315.000 de femei în Franţa, ‘Diane 35’ a primit autorizaţia de comercializare în această ţară în 1987.

 Agenţia Naţională a Medicamentului din România, citata de Agerpres a anunţat că anticoncepţionalele “Diane 35” vor putea fi în continuare comercializate pe piaţa românească pentru că aici nu au fost semnalate reacţii adverse. Autorităţile române spun că aşteaptă decizia Comisiei Europene în acest caz.