Proprietățile unice ale mierii de Manuka, antibiotic natural

Miere Manuka cu UMF 10+

Miere Manuka Comvita cu UMF 10+ ; foto greenboutique.ro

Proprietățile unice ale mierii de Manuka i-au mirat până și pe cercetători, care încep să vadă în acest produs o soluție naturală pentru a lupta contra bacteriilor care devin din ce în ce mai rezistente la antibiotice.

Manuka este o varietate de Tea Tree sau arbore australian de ceai. Este vorba de un arbust cu frunze perene. Cercetări recente au evidențiat mierea de Manuka, ce conține peroxid de oxigen, un antiseptic eficace foarte cunoscut, în proporții excepționale, în comparație cu alte tipuri de miere.

Utilizată în mod traditionat de către populația maori, mierea de Manuka a fost mereu aureolata de o putere miraculoasă. O echipă de cercetători de la universitatea Waikato, din Noua Zeelandă, a studiat această miere și a descoperit că are o acțiune bactericidă superioară anumitor tratamente antibiotice, de pildă poate acționa asupra stafilococului auriu. Motivul: conține un component suplimentar original, denumit UMF (Unique Manuka Factor), termen care, în acelaşi timp a devenit și sigla folosită de către asociația UMFHA pentru a desemna conținutul în această substanță și pentru a garanta autenticitatea produsului.

Mai multe cercetări au fost făcute de atunci, mai ales de către Society for General Microbiology din Edinbourg, Scoția, și Universitatea tehnică din Dresda, Germania. Rezultatele au arătat că mierea de Manuka are o acțiune excepțională asupra rănilor, cicatricilor, arsurilor, micozelor, ulcerelor de stomac, aftelor, sinuzitei, durerilor de gât, ca și asupra circulației sanguine și a sistemului imunitar. Cu un atu suplimentar, și anume acela că poate fi conservată și își păstrează proprietățile ani întregi.

Proprietățile antioxidante ale mierii de Manuka protejează împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru o serie de probleme de sănătate, deteriorarea celulelor și îmbătrânirea accelerată.

Principalele proprietăți și indicațiile terapeutice cele mai importante

Anti-infecțioasă bacteriană și virală, anti-fungica puternică, antiseptică, expectorantă. Uleiul esențial de Manuka este un puternic ulei aromatic, anti-infecțios, împotriva tuturor germenilor patogeni. Putem deci să-l utilizăm ca să combatem infecțiile respiratorii (prevenție și tratament), infecțiile urinare și vaginale, infecțiile cutanate, deoarece este foarte plăcut și foarte bine tolerat. Putem trata abcese, bășici, ulcere, herpes, mici răni. Contribuie de asemenea eficace la evacuarea mucozitatilor din gât, bronhii, sinus. Poate fi folosită și pentru a trata numeroase afecțiuni buco-dentare, infecții și inflamații gingivale.

Anti-histaminica Uleiul esențial de Manuka poate ușura simptomele alergice, alergia la polen, la blana de animale, dermatitele.

Proprietăți și indicații terapeutice secundare

Tonic al sistemului imunitar, tonic circulator Uleiul de Manuka se poate folosi în uz intern, în uz extern precum și în spray. El întărește starea generală, protejează și previne, aseptizează și tratează. Folosit în uz exterior, se poate pune pe herpes, pe răni mici sau arsuri, iritații, micoze, negi, înțepături de insecte și gingii inflamate.

Magazinul online cu produse bio, GreenBoutique, în permanenta sa preocupare de a furniza produse sănătoase clienţilor săi, are în gama sa de produse comercializate, produse cu miere de Manuka, o miere cu proprietăţi extraordinare. Green Boutique este importator de produse Comvita care deține licența cu numărul 1019 de UMFHA (Unique Manuka Factor Honey Association) de peste 18 ani. GreenBoutique comercializează o gamă de produse cu miere de Manuka, de la dropsuri de gât, gel antibacterian pentru răni, oţet de mere cu miere de Manuka, dar şi balsam de buze sau cremă hidratantă cu miere antibacteriană, şi bineînţeles, miere la borcan.

Marca UMFA® este o marca de calitate, verificată și recunoscută pe plan internațional. Aceasta este susținută de un standard de calitate, audituri și o rețea de laboratoare acreditate din întreaga lume.