Cel mai modern laborator pentru depistarea și tratarea aritmiilor complexe

Începând cu sfarsitul lunii mai, pacienții români pot fi diagnosticați și tratați în cel mai modern laborator pentru depistarea și tratarea aritmiilor complexe.

Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății a participat la inaugurarea Laboratorului de Electrofiziologie Clinică și Pacing din cadrul secției de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

Laboratorul, unic în România, în care se realizează diagnosticul și tratamentul ablativ al aritmiilor cardiace complexe, a fost dotat cu echipamente performante în cadrul unui program de cercetare cu finanțare nerambursabilă în valoare de peste 36 milioane de lei pe care unitatea sanitară l-a accesat și care va avea ca rezultat direct în următorii 5 ani crearea Centrului de Excelență pentru cercetare CREDO în secția de Cardiologie.

“Era timpul ca cel mai mare spital de urgență din țară să beneficieze de echipamente performante de diagnostic și tratament al aritmiilor complexe care sunt cele mai frecvente urgențe cardiovasculare. De acum încolo se va asigura tratamentul personalizat al urgențelor cardiovasculare. Primul pacient va fi investigat chiar astăzi cu ajutorul noilor echipamente”, a declarat ministrul BĂNICIOIU în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Centrul de excelență va cuprinde 8 laboratoare de cercetare dintre care:

o 3 laboratoare nou înființate (Laboratorul de cardiologie moleculară, Laboratorul de ecografie vasculară și Laboratorul de ecocardiografie de stres)

o 5 laboratoare care vor fi modernizate cu echipamente ultraperformante și moderne printre care și Laboratorul de Electrofiziologie Clinică și Pacing

După implementarea proiectului secția de cardiologie a spitalului are în dotare 126 echipamente noi, 11 dintre acestea cu o valoare peste 100 000 de euro.

De asemenea, 11 specialiști în cardiologie vor fi angajați pentru a lucra în cercetare-dezvoltare.

Ministrul Sănătății a felicitat echipa de specialiști a secției de de cardiologie și conducerea unității sanitare pentru activitate și profesionalism.