Subiecte: Teste medicale

Cand trebuie sa mearga barbatii la medicul internist ?

Spital in Romania

foto clujust.ro

Pentru o monitorizare atenta a starii de sanatate, fiecare barbat trebuie sa mearga la screeninguri de rutina la medicul internist.

Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, explica de ce nu trebuie ca nici barbatii si nici femeile sa ignore recomandarile de screening.

VIDEO Interviu cu Dr. Novac Lucia:

In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.

Mai multe detalii aici

Adresa Hyperclinica MedLife Unirii:
Str. Hans Cristian Andersen, Nr. 1
Telefon Programare:
021 9646
021 4084000

La ce interval de timp trebuie sa repetam analizele de sange?

Insufienta CardiacaUn consult anual la medicul internist este recomandat fiecaruia. Este primul pas pe care trebuie sa il facem pentru a putea urmari un traseu in cazul in care investigatiile trebuie continuate.

Dr. Novac Lucia, medic primar medicina interna la Hyperclinica MedLife Unirii, a explicat care sunt principalele teste pe care ni le face un medic internist, de ce tinerii nu ar trebui sa ignore necesitatea controalelor in ciuda varstei si la ce riscuri se expun pacientii care ignora recomandarile de screening?

  • In perioada 3-21 octombrie, MedLive va prezinta un program ce are ca scop tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea importantei preventiei in sanatate. Timp de 3 saptamani, medici specialisti vor face o trecere in revista a celor mai comune afectiuni care ne pot afecta viata daca ignoram necesitatea screeningurilor anuale.

    Mai multe detalii aici

 

Studiu: Cati romani s-au testat pentru hepatita B sau C

Spital in Romania

foto clujust.ro

Peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru hepatita B sau C, iar mai mult de 80% nu și-au făcut niciodată testul HIV, relevă studiul “Cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale cu privire la HIV/SIDA și hepatită B și C”, derulat de Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și dat joi publicității anunta Agerpres.

Potrivit studiului, doar 17,7% dintre români au trecut printr-un screening pentru HIV.

Save

Studiu: mecanism de blocare a metastazelor in cazurile de melanom

Despre melanom

foto csid.ro

Un nou studiu anunta descoperirea unui mecanism care permite melanomului, forma cea mai severa a cancerului de piele, sa se raspandeasca la alte organe, ceea ce ar putea revolutiona tratamentul acestei boli, informeaza agentia France Presse, citata de Agerpres.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv, care lucreaza in stransa colaborare cu Centrul german de cercetare asupra cancerului de la Heidelberg si cu alte institutii israeliene, a constatat ca melanomul este capabil sa trimita vezicule minuscule care raspandesc maladia in alte parti ale corpului.

Intelegerea acestui mecanism a permis cercetatorilor sa dezvolte substante care previn raspandirea bolii si care ar putea constitui componente “promitatoare pentru viitoare medicamente”, au declarat oamenii de stiinta intr-un comunicat de presa si intr-un articol publicat in aceasta saptamana in revista stiintifica ‘Nature Cell Biology’.

Mai multe detalii aici

Studiu: litiaza biliara risc crescut pentru dezvoltarea bolilor de inima

litiaza biliara

foto naturapentrusanatate .com

Persoanele care au fost diagnosticate cu litiaza biliara pot avea un risc cu 17% mai mare pentru dezvoltarea bolilor de inima de-a lungul vietii, prin comparatie cu persoanele care nu au avut niciodata probleme de fiere, arata un studiu efectuat pe circa 250 de mii de adulti din Statele Unite ale Americii.

Litiaza biliara si bolile de inima au in comun aceeasi factori de risc, precum obezitatea, diabetul de tip II si nivelul ridicat de colesterol, dar acesti factori de risc nu pot explica in mod exhaustiv constatarile acestui studiu, sunt de parere cercetatorii.

“Studiul aduce dovezi destul de convingatoare ce arata ca prezenta calculilor biliari sunt un factor de risc pentru declansarea bolilor de inima,” a declarat medicul cardiolog Richard Stein, director al programului de cardiologie din cadrul New York University School of Medicine, care atentioneaza oamenii al caror istoric medical include prezenta calculilor biliari sa acorde mai multa atentie problemelor cardiovasculare.

Mai multe detalii aici