Informare privind numarul copiilor cu SHU internati la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ” Marie Curie”

Bucureşti, 05-03-2016 – Urmare a ultimelor informații apărute în mass-media privind numărul copiilor internați în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic (SHU), facem următoarele precizări”:

În Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” au fost internați în cursul zilei de ieri, 4 martie 2016,  2 copii din județul Argeș care au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută. Aceștia nu prezintă sindrom hemolitic uremic. Starea de sănătate a celor 2 copii este bună cu evoluție pozitivă.

În această după amiază este în curs de transfer către unitatea bucureșteană un alt copil din județul Argeș. Copilul prezintă scaune diareice și i s-a depistat verotoxină în coprocultură, dar deocamdată nu are diagnostic de sindrom hemolitic uremic. Copilul va fi investigat și diagnosticat în momentul în care va ajunge în spitalul Marie Curie.

Reamintim că, deocamdată, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internați 3 copii diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU).

Toți cei 3 copii sunt internați în secția de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar 2 dintre aceștia sunt supuși procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluție favorabilă.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Comunicat

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII