Măsuri de protecţie împotriva efectelor caniculei în Sectorul 3

În urma avertizării de cod portocaliu, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 29-30 iulie, Primăria Sectorului 3 a luat o serie de măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei.

Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 pune la dispoziţia bucureştenilor şapte puncte de prim-ajutor, care funcţionează zilnic, între orele 8.00 – 16.30, în următoarele zone:

– Centrul de zi „Clubul Seniorilor” – al. Râmnicu Sărat nr. 1A;

– Centrul de îngrijire şi asistenţă persoane adulte „Floarea Speranţei” – Calea Vitan nr. 267-269;

– Centrul de îngrijire şi asistenţă „Casa Max” – str. Vasile Goldiş nr. 1;

– Complexul de servicii sociale de urgenţă – bd. 1 Decembrie 1918, nr. 9J;

– Complexul multifuncţional „Tabita” – str. Marin Pazon nr. 2B;

– Centrul de recuperare pentru persoane adulte „Căuzaşi” – str. Marin Pazon nr. 2B;

– Complexul de servicii „Casa Noastră” – str. Rotundă nr. 2.

În aceste puncte, atât locuitorii Sectorului 3, cât şi cei care vor tranzita zona vor beneficia de apă, consultaţii medicale primare (măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale), dar şi de intervenţii complexe în situaţii de criză prin intermediul colaboratorilor specializaţi (ambulanţă, SMURD). Fiecare dintre punctele de prim-ajutor dispune de cadre medicale, climatizare, echipamente medicale, truse de prim-ajutor, medicamente de primă urgenţă, tensiometre şi apă.

Pentru cazurile de urgență, persoanele pot apela numărul de telefon 021/9543 – dispecerat Poliția Locală Sector 3 sau numerele de telefon 0372.030.805/ 806/ 807/ 808/809, puse la dispoziţie de Complexul multifuncţional „Tabita”.

Totodată, s-au luat toate măsurile necesare pentru reducerea efectelor nedorite cauzate de temperaturile ridicate în această perioadă pentru copiii, persoanele vârstnice şi persoanele cu dizabilităţi aflate în grija DGASPC Sector 3.

De asemenea, în cadrul sediilor Primăriei Sectorului 3 din str. Parfumului nr. 2-4 şi Lucreţiu Pătrăşcanu nr. 3-5, persoanele afectate de caniculă pot beneficia de apă şi adăpostire.

Pe această cale, Primăria Sectorului 3 recomandă persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor care suferă de afecţiuni cronice să evite deplasările în intervalul orar 11.00-18.00, pe tot parcursul acestei atenţionări.